Pochettino: Dembele je genije, takvi igrači su rijetkost

Stavio ga u isti koš sa Ronaldinhom, Maradonom i Okochom

Pochettino: Dembele je genije, takvi igrači su rijetkost

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino u razgovoru za ugledni ESPN je iskovao u zvijezde svog pulena Mousu Dembelea.

Dembele je u Tottenhamu već šest godina i trenutno je jedan od ključnih igrača londonske momčadi, iako se ne vidi njegov "rad" kao Kaneov i Eriksenov, a onim što pruža oduševljen je i Pochettino.

Govoreći za ESPN, menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino je Dembelea svrstao u isti koš sa Ronaldinhom, Maradonom i Okochom.

"Dembele je genije. Takvi igrači su danas rijetkost. Mirne duše bih ga stavio uz rame Ronaldinhu, Maradoni ili Okochi", kazao je Pochettino, pa nastavio:

"Zaista ne pretjerujem. Imao sam tu čast da sa takvim genijalcima igram, a sada imam čast da genijalca treniram. Ako mene pitate, to je jedan od najtalentovanijih igrača u historiji fudbala", poentirao je Pochettino.

Dobre partije belgijskog fudbalera nisu prošle nezapaženo ni od najvećih evropskih klubova, no u Tottenhamu ne pomišljaju na prodaju, a za očekivati je će između dvije strane uskoro doći do produženja ugovora koji traje još 18 mjeseci.

U dosadašnjoj karijeri Dembele je pored Tottenhama igrao još za Fulham, AZ Alkmaar, Willem II i Germinal Beerschot.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije