Pochettino: Dobro je da smo malo odmorili Kanea

Menadžer Spursa ga čuvao za Arsenal

Pochettino: Dobro je da smo malo odmorili Kanea

Napadač Tottenhama Harry Kane igrač je bez kojeg je londonski klub trenutno naprosto nezamisliv.

Otkako je izrastao u lidera ekipe i postao kapiten, Kane je redovno član startne postave i rijetke su situacije kada ostane na klupi za rezerve.

Ipak, to se desilo u susretu četvrtog kola FA Kupa protiv Newport Countyja odigranom u srijedu navečer, što je po mišljenju Pochettina olakšavajuća okolnost pred gradski derbi sa Arsenalom.

"Dobro je što smo malo odmorili Kanea, koji je u kratkom vremenskom roku odigrao mnogo utakmica i dva puta imao problema sa prehladom. Svjež je i potpuno spreman za Arsenal", poručio je Pochettino.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Derbi sjevernog Londona igra se u subotu s početkom u 13:30 na Wembleyju, a odranije je poznato da je Harry Kane uvijek posebno motivisan kada igra protiv Arsenala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije