Wenger proziva "majstore glume", dok Pochettino očekuje čestitku

Trener Arsenala "uzeo na zub" zvijezde Tottenhama

Wenger proziva "majstore glume", dok Pochettino očekuje čestitku

Ljubitelji engleske Premier lige željno iščekuju londonski derbi Tottenhama i Arsenala koji je na rasporedu ove subote, ali je glavna tema tamošnjih medija i dalje kontroverzni meč (2:2) Redsa i Spursa odigran proteklog vikenda.

Tottenham je tada "za dlaku" izbjegao poraz, a velika većina onih koji su pratili pomenutu utakmicu vjeruje da su Spursima u velikoj mjeri pomogle sudije, ali i zvijezde londonske ekipe koje su u pokušajima da dođu do pozitivnog rezultata pribjegle simuliranju, koje je očigledno urodilo plodom jer su u finišu meča Pijetlovima dosuđena dva jedanaesterca.

Najviše kritika je otišlo na račun Harryja Kanea i Dele Allija, a priliku da pred derbi "bocne" Tottenham nije propustio ni trener Arsenala Arsene Wenger.

"Moramo izbaciti simuliranje iz fudbala. Sjećam se da su to prije većinom radili strani igrači. Ali moram reći da su engleski fudbaleri to brzo naučili, a sada su već postali i majstori simuliranja", poručio je Wenger na press konferenciji pred susret sa Tottenhamom, očigledno aludirajući na dešavanja sa "sporne" utakmice.

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino je nakon utakmice se Liverpoolom, čini se, branio svoje igrače zbog simuliranja i isticao da je cilj svakako prevariti i igrače i sudije.

Wenger je, ipak, poručio da se Pochettino vjerovatno pogrešno izrazio, te da je želio reći da su "situacije kada igrači prevare protivnike znak njihove pameti".

Međutim, u razgovoru sa novinarima The Independenta Pochettino je ponovo govorio o utakmici sa Liverpoolom i priznao da je Dele Alli zaslužio žuti karton koji je tada dobio zbog simuliranja, ali i poručio da javnost previše brinu ovakve stvari.

"Da, bio je to žuti karton, dešava se. Sudija je bio u pravu. Problem je što smo toliko osjetljivi na ove situacije i što smo toliko fokusirani na Allija... Ima on i pozitivnih strana. Naravno, nije savršen, ali je pametan dečko... Brine me da ćemo zbog ovakvih situacija promijeniti fudbal kakav sada poznajemo", istakao je Pochettino, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Fudbal je kreativan sport u kojem vam je potreban talenat koji imaju inteligentne osobe, pametni momci. A sada smo fokusirani na najsitnije detalje, brinem se da ćemo kroz par godina pretvoriti ovaj strastveni sport koji svi volimo u veoma rigidnu strukturu. Radimo to sa VAR-om, sa fokusiranjem na najsitnije detalje poput ovih."

"U fudbalu je cilj nadmudriti protivnika, zar ne? Pričamo o taktici, ali šta to zapravo znači? Kada se bavite taktikom vi pokušavate nadmudriti protivnika. Igrate na lijevoj, a završite na desnoj strani. Prije dvadeset ili trideset godina bismo čestitali igraču koji na ovakav način prevari sudiju. To je fudbal koji sam zavolio u djetinjstvu. Naravno, u Argentini, ali i u Engleskoj. Da li stvarno vjerujete da ste vi u Enegleskoj uvijek bili pošteni i idealni?", dodao je trener Tottenhama.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti