Pochettino: Juve kažnjava svaku grešku, a posebno nas plaši jedan fudbaler

Večeras spektakl na Wembleyju

Pochettino: Juve kažnjava svaku grešku, a posebno nas plaši jedan fudbaler

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju večerašnji okršaj između Tottenhama i Juventusa koji se igra na legendarnom Wembleyju nakon čega ćemo saznati još jednog putnika u četvrtfinale ovog takmičenja.

Stara dama je imala sve u svojim rukama u prvom meču kada je nakon prvog dijela vodila sa 2:0, ali su uspjeli to da prokockaju. Pijetlovi su u nastavku utakmice došli do izjednačenja i veoma dobrog rezultata pred večerašnji revanš u Londonu.

Međutim, trener londonskog kluba Mauricio Pochettino upozorio je svoje igrače da se ne smiju opuštati jer je Juventus ekipa koja kažnjava i najmanju grešku. Španski stručnjak je izjavio da je ovo veoma bitan meč za ovaj klub, te da jedva čeka da utakmica počne.

"Ovo je veoma važna utakmcia za sve nas u klubu, veoma smo uzbuđeni što se sastajemo s ekipom poput Juventusa sa šansom da možemo u četvrtfinale. Znamo da moramo dati maksimum na terenu jer igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi koja kažnjava i najmanju grešku", rekao je Pochettino i dodao da se pribojava posebno jednog igrača Stare dame u večerašnjem meču.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Znamo da je Paulo Dybala spreman za utakmicu nakon što nije igrao u prvom duelu. Dybala je igrač koji može jednim potezom napraviti razliku na terenu, a to ste vidjeli za vikend protiv Lazija kada je sve odlučio. Naravno da se pribojavamo Dybale jer je teško zadržati tako talentovanog igrača. Ipak, uradit ćemo sve što možemo da odigramo što bolje u odbrani i ne dozvolimo im puno prostora za igru i šanse".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi