Pochettino na jednostavan način rekao igračima kako da igraju protiv Messija

Tottenham dočekuje Barcelonu

Pochettino na jednostavan način rekao igračima kako da igraju protiv Messija

E. Čaušević

Fudbaleri Tottenhama sutra na Wembleyju dočekuju Barcelonu u okviru drugog kola grupne faze Lige prvaka.

Tottenham je u prvom kolu doživio neočekivan poraz na gostovanju protiv Intera (2:1) jer su gotovo cijelu utakmicu vodili sa 1:0. Londonski klub sutra želi doći do prvi bodova u novoj sezoni Lige prvaka, ali su svjesni da je pred njima izuzetno težak zadatak jer im dolazi Barcelona.

Katalonski klub nije baš u najboljoj formi u posljednje vrijeme, ali svejedno su favoriti u ovom meču. Trener Tottenhama, Mauricio Pochettino, poručio je da zna da najveća opasnost prijeti od Lionela Messija, ali je na jednostavan način rekao igračima šta trebaju raditi na sutrašnjem meču.

"Pokušat ću naći neko riješenje za Messija. Rekao sam jednostavno igračima da uživaju u igranju protiv Messija jer je on jedan od najboljih igrača u historiji fudbala. Igrači ne trebaju da se toliko brinu o protivnicima već da uživaju što imaju priliku igrati s takvim igračima. Jednog dana ćete moći reći unucima da ste igrali protiv Messija, Maradone, Ronalda ili nekog drugog", rekao je Pochettino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi