Valverde izostavio trojicu važnih igrača za duel sa Tottenhamom

Neće ni putovati u London

Valverde izostavio trojicu važnih igrača za duel sa Tottenhamom

Jedan od najzanimljivijih parova 2. kola grupne faze Lige prvaka bit će odigran u Londonu, gdje će se u srijedu sastati Tottenham i Barcelona.

Trener Barcelone Ernesto Valverde odabrao je 20 fudbalera koji će otputovati u London, a na spisku se nisu našla imena trojice poprilično važnih fudbalera katalonskog kluba.

Valverde u Englesku neće voditi Samuela Umtitija, Sergija Roberta i Malcoma. Umtiti nema pravo nastupa zbog crvenog kartona, Roberto nije dovoljno fizički spreman dok Malcom jednostavno trenutno nema mjesta među 20 najboljih igrača u Barci.

Barcelona je za meč sa Tottenhamom odredila sljedećih 20 fudbalera:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Marc-Andre ter Stegen, Nelson Semedo , Gerard Pique, Ivan Rakitić, Sergio Busquets, Denis Suarez, Philippe Coutinho, Arthur Melo, Luis Suarez, Lionel Messi, Ousmane Dembele, Rafinha, Jasper Cillessen, Clement Lenglet, Jordi Alba, Munir El Haddadi, Arturo Vidal, Thomas Vermaelen, Juan Miranda, Inaki Pena.

Nakon prvog kola, Barcelona vodi u grupi B sa tri boda i gol razlikom 4:0, dok je Tottenham treći bez bodova zbog poraza od Intera na Meazzi (2:1).

Top Komentari

epa
Sto ti je sudbina Malkom nije htio u Romu iako bi sigurno bio konstantno u prvih 11 ako ne bar bi igrao svaku drugu utakmicu a on ode u barcelonu i tamo nema mjesto medju prvih 20. Karma.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi