Pochettino: Navijači mogu sanjati titulu, ali Liverpool i City su favoriti

Trener Tottenhama

Pochettino: Navijači mogu sanjati titulu, ali Liverpool i City su favoriti

Fudbaleri Tottenhama sinoć su na Wembleyju pregazili Bournemouth sa 5:0 u susretu 19. kola Premiershipa pa je trener Mauricio Pochettino imao veliki razlog za zadovoljstvo.

On je poručio navijačima da mogu sanjati titulu, ali da su Liverpool i Manchester City ipak prvi favoriti.

"Naši navijači mogu da sanjaju i da misle o tituli šta god hoće. Fudbal je otvoren za snove i vjerovanja, ali moramo da poštujemo naše rivale. Liverpool i Manchestrer City imaju historiju osvajanja brojnih trofeja. Zaslužujemo biti ovdje gdje jesmo, ali moramo ići korak po korak. City i Liverpool su i dalje favoriti za titulu", rekao je Pochettino.

Također, on se osvrnuo i na samu utakmicu protiv Bournemoutha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Najvažnije je da zadržimo momentum. Bournemouth je igrao dobro u posljednje vrijeme i morali smo dobro spremiti meč. Prikazali smo dobru energiju, ali moramo je zadržati. Sada smo otvoreni za mnoge stvari, sve je ovo test za naše metode igre", dodao je Argentinac.

Tottenham se nakon 19 kola nalazi na 2. poziciji sa 45 osvojenih bodova, odnosno šest manje od vodećeg Liverpoola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi