Pochettino obradovao navijače Tottenhama pred finale Lige prvaka

Kane bi mogao zaigrati

Pochettino obradovao navijače Tottenhama pred finale Lige prvaka

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino obradovao je navijače ovog kluba pred finale Lige šampiona.

Tottenham će za osam dana u Madridu odigrati najvažniju utakmicu u historiji kluba, a na tom meču će argentinski stručnjak vjerovatno moći računati na prvu zvijezdu Harryja Kanea.

Podsjetimo, Kane se povrijedio u prvom četvrtfinalnom susretu protiv Manchester Cityja i predviđalo se da je za njega sezona gotova, ali pojavila se opcija da će ipak zaigrati nakon što je Tottenham izborio veliko finale Lige prvaka.

Pochettino je osam dana prije meča vrlo optimističan.

"Kane trenira, on je udobroj fazi oporavka. Nadamo da će pomoći tako što će početi meč, krenuti s klupe ili barem biti moralna podrška u svlačionici. Ipak, optimistični smo da nam može pomoći na terenu", rekao je trener Tottenhama.

Inače, Kane je, bez obzira na dugo odsustvo prvi strijelac tima i ove sezone, ali već se pokazalo da njegove neigranje ne utiče mnogo na rezultate Tottenhama. Tako su Spursi bez njega uspjeli da prođu Manchester City i Ajax u Ligi prvaka te da u Premiershipu izbore četvrtu poziciju koja i naredne sezone vodi u najelitnije evropsko takmičenje.

Svemu dodajmo da se finale Lige prvaka igra 1. juna na stadionu Wanda Metropolitano.

Specijalni gost posjetio Spurse na treningu, Kane oduševljen: On je prava legenda!

Tottenham je prije dva dana na treningu iznenadio nekadašnji igrač Manchester Uniteda David Beckham.

Legenda tima sa Old Trafforda gledala je kako igrači Spursa treniraju uoči finala Lige prvaka, a nakon toga se slikao sa Mauricijom Pochettinom i nekim zvijezdama prvog tima.

Harry Kane je bio među igračima Tottenhama koji su nakon treninga ušli na društvene mreže kako bi komentarisali Beckhamovu posjetu.

"Sjajno je bilo provesti neko vrijeme s Davidom Beckhamom danas", napisao je Kane i još dodao: "Prava legenda igre!"

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pojavilo se nekoliko teorija o tome zašto se Beckham pojavio na treningu Tottenhama, a neki smatraju da je došao kako bi dao savjete igračima uoči finala sa Liverpoolom koji je ljuti rival Uniteda za koji je Beckham nekad igrao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi