Pochettino otkrio kako je Messi 2005. godine bio na korak od Espanyola

Barca se predomislila

Pochettino otkrio kako je Messi 2005. godine bio na korak od Espanyola

E. Čaušević

Fudbaleri Tottenhama sutra igraju protiv Barcelone u okviru drugog kola grupne faze Lige prvaka.

Ekipa Maurizija Pochettina doživjela je iznenađujući poraz u gostima kod Intera, ali je jasno da ih sutra na Wembleyju očekuje još teža utakmica. Trener Tottenhama pred sutrašnji meč izjavio je da nema nikakvu specijalnu taktiku za zaustavljanje Lionela Messija od kojeg sigurno prijeti najveća opasnost jer je njega nemoguće zaustaviti kada je raspoložen za igru.

Pochettino je svojevremeno imao priliku igrati protiv Messija dok je još bio trener Espanyola, a otkrio je zanimljivu priču da je Argentinac bio blizu dolaska u ovaj klub. Trener Tottenhama je izjavio da je Messi bio veoma blizu 2005. godine da pređe u Espanyol na posudbu, ali da se to promijenilo u posljednjem trenutku.

"Kada sam igrao u Espanyolu prvi put sam čuo za Messija. Pričali su svi da postoji jedan mali dječak koji fantastično igra u Barceloninoj akademiji. Čak je bio jako blizu da zaigra za Espanyol 2005. godine i mogli smo biti saigrači. Ipak, tada je oduševio na nekom turniru i u Barceloni su odlučili da ga zadrže. Eto, da nije odigrao dobro taj turnir mogao je sada biti zvijezda Espanyola gdje sam ga i ja mogao trenirati", rekao je Pochettino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi