Pochettino: Pobijedili smo jer smo bolji, raspored s tim nema veze

Menadžer Spursa poručuje

Pochettino: Pobijedili smo jer smo bolji, raspored s tim nema veze

Tottenham je sinoć savladao Swansea sa 2:0 i tako 2018. godinu otvorio na najbolji mogući način.

Spursi su kao gost slavili golovima Llorentea i Allija, a Pochettino je nakon utakmice poručio da je pobjeda i više nego zaslužena i da rezultat nema veze s tim što su njegovi fudbaleri odmarali tri dana više u odnosu na protivnika.

"Naše fizičko stanje nije to što je odnijelo prevagu u ovom duelu. Jednostavno smo bolji, igrali smo bolje, stvorili smo više šansi i zasluženo pobijedili. Moram naglasiti i da sam veoma zadovoljan trudom i radom fudbalera na ovom veoma lošem terenu", započeo je Pochettino, koji je potom prokomentarisao status Harryja Kanea:

"Ušao je u igru u 68. minuti jer je proteklih dana bio bolestan. S njim smo igrali dobro, ali vidjelo se da mu je teško da trči. Ipak, ovo mu je bio dobar trening i nadam se da će biti potpuno spreman za sljedeći meč. On je kompletan igrač, nije samo stvar u postizanju golova jer on na terenu obavlja mnogo više posla".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je sada peti na tabeli sa 40 bodova a svoju sljedeću utakmicu igra već sutra protiv West Hama od 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi