Pochettino: Pokazali smo da nije sve u novcu

Tottenham kao inspiracija

Pochettino: Pokazali smo da nije sve u novcu

Tottenham je pod vodstvom Mauricija Pochettina ostvario veliki uspjeh u prošloj sezoni.

Spursi su sezonu u Premier ligi okončali na četvrtoj poziciji, dok su u Ligi šampiona došli do samog finala, i to ne uloživši ni približno novca koliko su veliki rivali poput Liverpoola, Manchester Cityja...

Pokazao je Tottenham kako novac nije ključan da bi se borilo za najveće trofeje, a da mogu biti inspiracija svima mišljenja je i trener Mauricio Pochettino koji je ostao u klubu unatoč ponudama.

"Klubovi poput Manchester Cityja ili Liverpoola troše godinama unazad, a ne samo otkako su tu Guardiola ili Klopp. Oni su puno uložili da bi bili danas gdje jesu. Mi smo daleko od toga. Tottenham je inspiracija za ostale klubove u Premijer ligi jer smo pokazali da se možemo boriti i sa manje svega nego što drugi imaju", kaže Pochettino.

Ambicije, naravno, postaju sve veće.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Najvažnija je kultura, filozofija koju zajedno stvaramo u klubu. Možda nećemo osvojiti neki trofej, no možda i hoćemo, blizu smo svakako. Možemo da se nadmećemo sa svima. Sa manje novca radimo više od naših rivala", ističe sjajni stručnjak. 

Iako je malo ko očekivao da će se Tottenham naći u finalu Lige šampiona, Pochettino ni danas ne skriva žal što njegov tim na kraju nije osvojio 'ušati' pehar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi