Pochettino poslije debakla: Moramo se trgnuti

Tottenham doživio blamažu

Pochettino poslije debakla: Moramo se trgnuti

Ekipa Tottenhama predvođena Mauricijem Pochettinom doživjela je debakl protiv Bayerna.

Prošlogodišnji finalista Lige šampiona sinoć je na svom terenu poražen od Bayerna s ubjedljivih 7:2, a nakon utakmice, očekivano razočaran, izdanjem svojih igrača bio je i trener Mauricio Pochettino.

Argentincu je bilo teško prihvatiti ono što se dogodilo, a poraz je okarakterisao kao predaju svojih igrača u jednom trenutku utakmice.

"Nakon rezultata kao što je ovaj potrebno je biti smiren, iako smo, naravno, svi u klubu veoma razočarani. Igrali smo 30 minuta veoma dobro, odlično smo ušli u utakmicu, sa visokim presingom, ali nismo imali sreće. Uslijedio je preokret Bayerna čiji su igrači imali odličnu završnicu. Kada smo mi postigli gol iz penala, imali smo šanse da dođemo i do trećeg pogotka, ali onda u rasponu od 83. do 88. minute primimo tri pogotka i tu je bio kraj", kaže razočarani Pochettino i dodaje:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To je fudbal, svakom se može desiti, ali jednostavno svaki njihov šut je ušao u mrežu. Mi moramo ostati smireni, držati se zajedno, jer kada doživite ovakav rezultat važno je da se trgnete i vjerujete u sebe. To je jedini način da se oporavite", naglasio je.

Nakon dvije odigrane utakmice Tottenham u Ligi šampiona ima samo jedan bod.

Top Komentari

Pala
Nista se ne brini pochetino ARSENALCIC je izgubio 8-2 od uniteda pre par godina i gle gde su stigli na pragu 4 mjesta koje vodi u ligu prvaka
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi