Pochettino pred večerašnji duel: Ovo su najvažniji mečevi moje karijere

Trener Tottenhama

Pochettino pred večerašnji duel: Ovo su najvažniji mečevi moje karijere

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino kazao je da su susreti protiv Manchester Cityja u četvrtfinalu Lige prvaka najvažniji u njegovoj karijeri.

Podsjetimo, Pochettino je sa svojim Tottenhamom izborio četvrtfinale nakon što je u osmini finala izbacio Borussiju Dortmund, a pred njim je sada vrlo težak izazov jer valja izbaciti vrlo moćni Manchester City.

"Igrati u četvrtfinalu Lige prvaka je veliki bonus za nas. Znamo da će biti jako teško jer City posljednjih sezona gradi ekipu kako bi osvojili sve", kaže Pochettino i dodaje:

"Mislim da City i Guardiola znaju da volimo igrati hrabro. Uvijek idemo naprijed, pokušavamo biti agresivni i kontrolirati utakmicu. Takvi ćemo biti i u četvrtfinalu kako bi pokušali doći do pobjede".

Također, novinari su ga upitali da li su ovo najvažniji mečevi u njegovoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Da, u trenerskoj karijeri da", kratko je prokomentarisao Pochettino.

Inače, Tottenham i Manchester City večeras igraju prvi susret četvrtfinala i to na Tottenhamovom novom stadionu, a meč počinje od 21.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi