Pochettino priznao: Zvao me Real, odbio sam
Mauricio Pochettino je ove sezone izvukao maksimum iz ekipe Tottenhama. U polufinalu su Lige prvaka, gdje ih niko nije očekivao (Foto: EPA)

Menadžer Tottenhama

Pochettino priznao: Zvao me Real, odbio sam

M. Šljivak

Mauricio Pochettino odbio je posao u Real Madridu.

Menadžer Tottenhama priznao je to u razgovoru za španski El Pais i otkrio je sve detalje oko ponude koja je došla iz Madrida.

Pochettina je predsjednik Real Madrida Florentino Perez vidio kao idealnu zamjenu za Zinedinea Zidanea koji je iznenada otišao sa klupe Reala u maju prošle godine.

Međutim, argentinski stručnjak je dobro razmislio i odlučio je da odbije ponudu iz Madrida.

"Bio sam u teškoj poziciji. San svakog trenera je da vodi veliki tim, ali morao sam odbiti. Istina je da treneri, ako žele odu, ali ja sam potpisao novi ugovor. Daniel Levy nije prihvatio ponude, a ja sam odlučio da ne kršim ugovor, jer se nisam želio na taj način ponijeti prema klubu", istakao je Pochettino.

Real se potom okrenuo drugim opcijama. Španskoj reprezentaciji su nekoliko dana pred Svjetsko prvenstvo 'ukrali' selektora Julena Lopeteguija, koji se nije dugo zadržao na Bernabeu.

Potom je na klupu došao i Santiago Solari, ali nakon serije loših rezultata i on je dobio otkaz i uslijedio je povratak Zinedinea Zidanea.

Sa druge strane Pochettino je napravio maksimum sa Tottenhamom. Bori se za finale Lige prvaka što je veliko iznenađenje, ali će i naredne sezone igrati u Ligi prvaka.

Pochettino: Vjerovatno bih otišao ako bismo osvojili Ligu prvaka

Ajax i Tottenham večeras će na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu odigrati uzvratni meč polufinala Lige prvaka.

Spursi na gostovanje odlaze s namjerom da nadoknade prednost od 1:0 iz prve utakmice. Uzimajući u obzir kako Ajax igra, svjesni su da se nalaze i teškoj situaciji i da im neće biti nimalo lako, no iz sinoćnjeg dvoboja na Anfieldu pokušat će izvući inspiraciju kako bi se na kraju našli u finalu.

Da Tottenham može eliminisati Ajax uvjeren je i trener londonskog tima Mauricio Pochettino, koji je uoči utakmice izjavio kako bi mogao i napustiti Spurse ako na kraju osvoji Ligu prvaka.

"Bilo bi fantastično, zaključiti petogodišnje poglavlje i vratiti se kući. Osvojiti Ligu prvaka u ovakvim uvjetima, u ovakvoj sezoni, bilo bi teško ponoviti takvo čudo", kazao je argentinski stručnjak.

Zna Pochettino da to neće biti nimalo lako.

"Teško jeste, ali postoje šanse. Uzbudljivo je igrati polufinale. Moramo da uživamo, da se osjećamo slobodnije nego u prvoj utakmici, jer tad je naša igra bila užasna. Kompletan pristup je bio loš. Sada nemamo šta da izgubimo", zaključio je Pochettino.

Pochettino u večerašnjem meču neće moći da računa na usluge Sergea Auriera, Harryja Kanea, Harryja Winksa, Davinsona Sancheza, Jan Vertonghen će biti spreman, kao i Heung-Min Son.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pobjednik ovog duela u finalu koje je zakazano u 1. juni će igrati protiv Liverpoola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi