Ove sezone ćemo imati posebno finale Lige prvaka

Nakon devet godina drugoplasirani iz grupe igraju završni meč

Ove sezone ćemo imati posebno finale Lige prvaka

Midhat Šljivak

Još jedna sezona u Ligi prvaka primiče se kraju.

Ostale su da se odigraju još samo dvije utakmice. Ajax i Tottenham će večeras odlučiti od drugom putniku u finale, a tamo ih čeka čudesni Liverpool, koji je nestvarnim preokretom izbacio Barcelonu.

Interesantno je svakako da ćemo ove sezone imati posebno finale Lige prvaka. Od uvođenja nokaut faze sa 16 ekipa, ovo će biti tek drugo finale u kojem će igrati ekipe koje su grupnu fazu takmičenja završile na drugom mjestu.

Posljednji put se to desilo 2010. godine. Finale su tada igrali Inter i Bayern, a zanimljivo da je posljednja utakmice sezone također igrana u Madridu, ali na Realovom Santigao Bernabeu.

Bayern je grupnu fazu okončao kao drugi. Tada je grupu iznenađujuće osvojio francuski Bordeaux i to bez poraza, a ispao je veliki Juventus.

Sa druge strane Inter je završio iza Barcelone. Ipak, u nokaut fazi su igrali sjajno i na kraju su pokorili Evropu pod vodstvom Josea Mourinha.

Ove sezone situacija je bila itekako uzbudljiva, posebno za Liverpool. Završili su kao drugi iza PSG-a, ali sa istim brojem bodova kao Napoli (9). Čudesni Alisson ih je spasio nestvarnom odbranom u nadoknadi i to im je očigledno dalo krila.

Tottenham je imao gotovo identičan put. Završili su iza Barcelone, ali su zbog međusobnog omjera uspjeli da eliminišu Inter koji je imao također osam bodova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na kraju, čudesni Ajax je igrao dobro i u grupnoj fazi. Odradili su je bez poraza, a završili su kao drugi iza minhenskog Bayerna.

Sada čekamo konačan rasplet situacije. Sreća je oduvijek pratila hrabre, a to se ove sezone itekako pokazalo kao tačno.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi