Rennes zaustavio PSG, Lille blizu titule!

Drama i u Ligue 1

Rennes zaustavio PSG, Lille blizu titule!

H. Zilić

Bez drame nije moglo ni u Ligue 1 ovaj vikend.

PSG je prosuo možda dva ključna boda u borbi za titulu.

Parižani su večeras remizirali sa Rennesom 1:1 u utakmici koja ponudila dosta borbe i naboja. Domaćinima su bodovi trebali za Evropu, gostima za pomenutu titulu.

Nakon nekoliko prilika u prvom poluvremenu, PSG dolazi do vodstva u petoj minuti sudijske nadoknade. Nakon pregledavanja VAR-a, dosuđen je penal za goste, a siguran realizator je bio Neymar sa 0:1.

U drugom poluvremenu bolja igra Rennesa. Stvorili su nekoliko prilika pred golom Parižana, a nagrada dolazi u 71. minuti kada Guirassy pogađa za 1:1.

Posao gostima otežao je Kimpembe koji je dobio crveni karton u 88. minuti.

Do kraja meča ostalo je 1:1.

Dva kola prije kraja, Lille je liser u Ligue 1 sa 79 bodova, PSG ima 76. Lille ima sve u svojim nogama, a u slučaju istog broja bodova PSG bi bio prvak zbog bolje gol razlike.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Rennes je s ovim bodom došao do 55 i zaostaje bod sa petoplasiranim Marseillom odnosno pozicijom koaj vodi u Evropu naredne sezone.

RENNES - PSG 1:1 (Guirassy 71'/Neymar (p) 45+05')

Top Komentari

Maestro
Gdje su prinčevi plastični preplaćeni? Gdje su silni milioni? Mali Lile očitao lekciju naftašima ove sezone BRAVO
12 1
Eno30
Bravo Lille imate dvije lagane tekme i bicete prvaci, samo nek nije ovaj bogati Psg koji je i veceras dobio penal smjesan
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi