Pochettino se nakratko pretvorio u Mourinha: Zašto omalovažavate igrače, ostavite ih na miru!
(Foto: EPA)

Menadžer Tottenhama ljut na novinare

Pochettino se nakratko pretvorio u Mourinha: Zašto omalovažavate igrače, ostavite ih na miru!

M. Šljivak

Tottenham je poražen jučer od Intera (2:1) u susretu 1. kola Lige prvaka.

Iako je londonski tim do 86. minute imao vodstvo, Mauro Icardi i Matias Vecino su okrenuli meč i donijeli su Nerazzurrima pobjedu.

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino odlučio je da u ovom meču iz tima izostavi Tobyja Alderweirelda i Kierana Trippiera, a ovaj njegov potez je dao engleskim novinarima povod za kritike.

Zanimalo ih je zašto je Pochettino izostavio ovu dvojicu defanzivaca, a Argentinac je nakon toga bio poprilično ljut.

"Kakvo pitanje, očaran sam. Pa igrali su protiv Watforda i Liverpoola...Smatram da trebamo pričati o fudbalu, a ne o tome, jer ćete me prisiliti da kažem nešto što ne treba. Ne poštujete fudbalere koji su bili bolji u ovom meču od protivnika", rekao je Pochettino, te je nastavio:

"Zašto omalovažvate igrače koji su igrali? Možete kriviti mene i reći da sam uprskao izborom startne postave, ali molim vas ostavite igrače na miru. Ja donosim odluke, imamo 25 igrača, a može igrati samo 11. Vi se nekad ponašate kao da je ostali 13 ili 14 igrača sranje", rekao je Pochettino.

Nije se na tome završilo već je argentinski stručnjak dalje nastavio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Razočaran sam. Ja sam osoba koja poštuje i vas i igrače, ali vi morate poštovati moj izbor jer ja sam menadžer. Previše omalovažavate igrače, posebno one koji igraju kao igrači čija imena ste rekli. Ne razumijem vas. Zašto? Biti fudbaler je jako težak posao. Bolno je slušati šta pričate i što tako osuđujete momke koji su dali sve od sebe. To nije fer", završio je izlaganje Pochettino.

Argentinski stručnjak se barem nakratko pretvorio u Josea Mourinha koji je zbog istih stvari često kritikovan i bilo je očekivano da stigne i ovakav odgovor engleskim novinarima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi