Pochettino zabranio igračima odlazak na dodjelu nagrada

Želi da ostanu fokusirani na titulu

Pochettino zabranio igračima odlazak na dodjelu nagrada

Dvojac ekipe Tottenhama Harry Kane i Dele Alli igraju vjerovato sezone karijera.

Oni su nominovani za najboljeg mladog fudbalera godine, a također su izabrani i u idealni tim Premeirshipa uz defanzivca ove ekipe Tobyja Alderweirelda.

Ipak, trener Tottenhama Mauricio Pochettino neće dozvoliti Kaneu i Alliju da prisustvuju dodjeli nagrada koja je planirana za večeras.

"Moji igrači će biti kod kuće, što je normalno. Vjerujem da ljudi to razumiju. Oni žele otići na tu dodjelu, ali u ponedjeljak imamo veoma bitnu utakmicu i oni moraju ostati fokusirani na to", rekao je Pochettino.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da ekipa Tottenhama trenutno zaostaje pet bodova za Leicesterom četiri kola prije kraja, a sutra igraju na domaćem terenu protiv WBA-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi