Pochettino zadovoljan: Odigrali smo sjajno

Trener Spursa nakon pobjede protiv Uniteda

Pochettino zadovoljan: Odigrali smo sjajno

E. Ganibegović

Šef Tottenhama Mauricio Pochettino je poslije pobjede njegove momčadi nad Manchester Unitedom bio veoma zadovoljan.

Pijetlovi su bez većih problema došli do pobjede od 2:0, a nakon ovog trijumfa se nalaze na petom mjestu sa 48 bodova, dva manje od Chelseaja i Liverpoola.

"Odigrali smo sjajno i veoma sam zadovoljan. Čestitam igračima, zaslužili su sve pohvale. Pobijedili smo sjajan tim, nismo primili gol, to zaslužuje pohvale. Ne znam da li je ovo naša najbolja utakmica, ali ako računamo Wembey onda jedna od najboljih", izjavio je Pochettino, a zatim se osvrnuo na igru svoje momčadi, te na Eriksena.

"Od samog početka smo bili spremni da napadnemo i budemo agresivni. Sretan sam što je gol pao poslije 10 sekundi, to je fudbal. Bio je to sjajan trk. Nije bilo čekanja, bili smo odlučni. To je nešto što treba pokazati igračima u akademiji. Eriksen je pružio doličnu partiju, ne samo danas, on je igrač koji povezuje sve."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi