Pochettino uvijek na stolu drži zdjelu sa limunom, cijeli svijet u čudu nakon što je objasnio zašto

Ima li ovo smisla?

Pochettino uvijek na stolu drži zdjelu sa limunom, cijeli svijet u čudu nakon što je objasnio zašto

Esmer Oštraković

Prije nekoliko dana je potvrđeno da će Mauricio Pochettino postati novi trener Chelseaja, a još uvijek se čeka zvanično predstavljanje od strane kluba.

Pochettino je radio kao trener u Southamptonu, Tottenhamu i Paris Saint-Germainu, a novi posao dogovorio je na Stamford Bridgeu.

Čak četiri trenera ove sezone vodila su Chelsea, ali niti jedan nije uspio da donese ništa dobro i ovo je sezona za zaborav kada je o njima riječ.

Očekuje se da da Pochettino donese dosta noviteta u ekipu Chelseaja, a jedan od njih bit će "Gacon Test" u kojem fudbaleri moraju za 45 sekundi istrčati 150 metara sa 15 sekundi odmora.

Ipak, malo poznata stvar jeste da Pochettino u svojoj kancelariji uvijek ima zdjelu sa limunom, a "krivac" za to je njegov prijatelj iz Argentine.

Naime, Pochettino je otkrio da ga prijatelj savjetovao da zdjelu sa limunom stavi u kancelariju jer limun kupi lošu energiju.

Oglasi

"Da, oni me riješe loše energije. Neki ljudi dođu sa jako lošom energijom i ona ode u limun. Limun je zapravo kao spužva. Pokupi svu lošu energiju i negativnost, to je nevjerovatno", rekao je novi trener Chelseaja, te je dodao:

"Mijenjam limune svakih deset dana, ali nekad i svaka tri ili četiri dana jer postanu toliko ružni" završio je Pochettino.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da je Pochettino novi trener Chelseaja prije nekoliko dana potvrdio je Fabrizio Romano.

"Mauricio Pochettino će u narednim danima potpisati ugovor sa Chelseajem, ali će svoj rad sa ekipom početi u junu. Lampard ostaje trener do tada. Pochettino će dovesti svoje ljude u klub, razmotrit će strategiju o transferima sa klubom odmah", napisao je Romano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti