Pitanje je trenutka: Pochettino je svoje saradnike obavijestio da se pripreme za novi posao!

Preuzima Chelsea

Pitanje je trenutka: Pochettino je svoje saradnike obavijestio da se pripreme za novi posao!

E. Oštraković

Poznato je da će Lampard ekipu Chelseaja voditi samo do kraja sezone, a da će od naredne sezone na klupi ovog kluba biti neko drugi.

Trebao je to biti Julian Nagelsmann, ali on je nakon nekoliko rundi pregovora odbio da preuzme klupu tima iz Londona.

Ono što je on odbio neko drugi neće, a taj neko drugi je bivši trener Tottenhama i Paris Saint-Germaina, Mauricio Pochettino.

Specijalista za transfere, Fabrizio Romano, prenio je vijest da je stvar praktično gotova i da se ubrzo očekuje finalna odluka Chelseaja.

"Pregovori su u završnoj fazi između Mauricia Pochettina i čelnika Chelseaja. Još uvijek nije sve završeno, ali jako je blizu završetka dogovora. Pochettino je obavijestio svoje saradnike da se spreme za novi posao nakon što je u petak postao prvi favorit. Chelsea će ubrzo donijeti odluku", napisao je Romano.

Oglasi

Nedavno se pojavila informacija kako bi trebala izgledati postava Chelseaja kada Pochettino preuzme klupu ove ekipe.

Na golu bi trebao ostati Kepa koji ove sezone brani solidno, ali mu navodno Pochettino želi dati priliku u narednoj sezoni.

Lijevog beka igrao bi Chilwell, dok bi na desnom beku bio James, a situacija je takva upravo i ove sezone kada je riječ o bekovskim pozicijama.

Na poziciji štopera igrali bi Badiashile i Fofana, što znači da bi iskusni Silva ispao iz prve postave kod Pochettina.

Dva vezna fudbalera zadužena za destrukciju igre, te za "trku" bili bi skupo plaćeni Enzo Fernandez i iskusni Kante.

Ispred njih navodno bi trebao igrati Nkunku od kojeg se dosta očeukuje u narednoj sezoni, a i po krilima također igrači koji su skoro došli u klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lijevo bi trebao biti također jako skupo plaćeni Mudryk, dok bi po suprotnoj strani trebao igrati mladi, ali veoma talentovani Madueke.

U vrhu napada očekuje se dolazak napadača, a to bi navodno trebao biti trenutni napadač Napolija, Osimhen.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi