Počinje operacija "Pogba u Realu", pet osoba ključno za transfer
Pogba je velika želja Zidanea, a obojica imaju namjeru da sarađuju i zato će Madriđani pokušati da ga angažuju već na kraju ove sezone, mada se i United dosta pita

Kraljevi žele da kupe Francuza

Počinje operacija "Pogba u Realu", pet osoba ključno za transfer

Edmir Škorić

Zinedine Zidane je otvorio vrata Paulu Pogbi (26), a potpisivanje Francuza bi bilo takozvano "galaktičko". Operacija je teška i duga, ali ne i nemoguća.

Činjenica je da je Pogba na meti Reala i da je jedna od nekoliko želja Zidanea, koji se nedavno vratio na klupu Kraljeva. Upravo o Pogbi je jučer govorio popularni Zizu, ali naravno nije mogao da daje neke konkretnije informacije novinarima.

"Zaista mi se Pogba dopada i on to zna. Poznajemo se lično. Drugačiji je od drugih veznih igrača. On zna i kako se napada i kako se brani. On sve radi kako treba", rekao je Zidane.

I sam Pogba je ranije rekao da mu je "san igrati za Real, a da je Zidane poseban trener", čime je očigledno signalizirao Kraljevima, Florentinu Perezu i Zidaneu da otpočnu proces njegove kupovine.

Pet ljudi navodi španski AS kao ključne u potencijalnom transferu Pogbe iz Manchester Uniteda u Real Madrid.

Prvi je naravno Zidane. On odlučuje koga da Real dovede na ljeto i ako sam trener ne želi nekoga, onda taj sigurno neće doći. A već smo zaključili da Zidane želi igrača kao što je Pogba.

Drugi je sam Pogba. "Real Madrid je san za svakog fudbalera, posebno sa Zidaneom, ali ne znam šta budućnost donosi", kazao je Pogba 20. marta i s tom izjavom je započeo kompletnu priču o prelasku u Real.

On nikada nije krio kako je njego veliki cilj da osvoji Ligu prvaka i svjestan je da u Realu ima dobru priliku za to. Njemu ugovor s Unitedom završava u junu 2021. godine, a njegova plaća iznosi skoro 14 miliona eura neto.

Perez je spreman da ga učini najplaćenijim igračem Reala, a to je trenutno Gareth Bale sa također 14 miliona eura, dok Serio Ramos zarađuje 11 miliona.

Mino Raiola je treća ključna osoba za ovaj posao. Ugledni menadžer, pomalo i kontroverzan, jedan je od razloga zašto Perez prije nekoliko godina nije želio da kupi Pogbu.

Perez i Raiola nisu se baš voljeli, ne postoji neka sjajan veza između njih, no smatra se da je to vrijeme nesuglasica prošlo i da je Perez spreman da sarađuje s Raiolom, a i ovaj s druge strane ima želju da učestvuje u još jednom velikom transferu.

O transferu Pogbe ovisi i Toni Kroos. Dvadesetdevetogodišnji Nijemac bi nakon pet sezona mogo na ljeto da napusti Madrid. Ima ugovor do 2022. godine i ovo je jedna od pravih prilika da Real na njemu zaradi novac, a usput oslobodi prostor za druge i nove igrače.

Kroos i Pogba igraju na istim pozicijama i ako Zizu stvarno želi dovesti Pogbu, morat će da razmotri ponude za Nijemca i da ga proda na ljeto. Manchester United želi Kroosa, pa ko zna - možda dođe i do neke razmjene.

Uz Kroosa, još jedan igrač se smatra bitnim u ovoj priči. Radi se o Garethu Baleu, koji je trenutno prva zvijezda Reala, ali sve su glasine priče o njegovom odlasku na kraju sezone.

United već godinama želi da ga kupi, mada je nedavno engleski klub odustao od Velšanina. Prodajom Balea Real može da olakša budžet, potom da njegovu platu usmjeri prema Pogbi, pošto obojica zarađuju u svojim klubovima po 14 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dakle, Kroos i(li) Bale bit će eventualne žrtve u slučaju Pogbine kupovine, a dosta se pitaju Zidane, Raiola i na kraju krajeva i sam Pogba. Kako rekosmo, proces za njegov transfer je dug i težak, ali ne i nemoguć.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi