Podgrmeč i dalje zna samo za pobjede, FK Vitez derbi protiv Rudara, poraz Iskre

Druga liga Zapad, 3. kolo

Podgrmeč i dalje zna samo za pobjede, FK Vitez derbi protiv Rudara, poraz Iskre

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Zapad odigrani su susreti 3. kola.

Podgrmeč je jedini stopostotan, a tim iz Sanskog Mosta savladao je NK Vitez iz Bužima sa ubjedljivih 5:1. Strijelci za tim Benjamina Ključanina bili su Fifić, Hamzabegović, Avdić, Seferović i Paunović. Jedini pogodak za goste postigao je Nanić.

NK Vitez je u Turbetu savladao Vlašić 2:0. U 11. minui mrežu Mujkića pogodio je Lepir, da bi 2:0 postavio u 65. minuti Baručija.

Brekovica je pogotkom Armina Karabegovića savladala Krajišnik 1:0, dok je Radnik sa 3:1 savladao NK Busovača.

Gosti po običaju na put kreću sa 13-14 nogometaša, a tako je bilo i ovaj put. Tutkur je doveo Radnik u vodstvo, izjednačio je Arnaut, da bi do kraja pobjedu Radniku donijeli drugim pogotkom Tutkur i Tarik Smajić.

Kiseljak i Sloga su remizirali (1:1). Gosti su poveli u 57. minuti pogotkom Besima Ibričića, brata poznatijeg Senijada Ibričića, a bod domaćima donosi mladi Tarika Ganija.

Derbi kola odigran je u Vitezu. Senid Hodžić je doveo Rudar  iz Han Bile u vodstvo, ali do odlaska na pauzu Ammar Haskić pogađa za izjednačenje. Pobjedu izabranicima Šabana Haskića donosi Nijaz Delić efektnim pogotkom.

Iskra je u posljednji čas otputovala u Cazin, no Krajina je teškim mukama slavila 1:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Bugojanci su nisu obrukali, iako sa 15 nogometaša, a jedini pogodak postigao je Benjamin Čataković u 19 minuti.

Podgrmeč je prvi sa devet osvojenih bodova, dok Brekovica ima ima sedam, a Rudar i FK Vitez po šest, ali Vitežani imaju i utakmicu manje koju će u srijedu odigrati protiv Iskre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi