Zakotrljala se i na Jakliću: Iskra bez priprema putuje na megdan Krajini

Jučer odrađen prvi trening, danas novi

Zakotrljala se i na Jakliću: Iskra bez priprema putuje na megdan Krajini

S. Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre ipak će putovati na meč Druge lige Zapad protiv Krajine iz Cazina.

Kako je već poznato, Iskra se već odavno nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, račun kluba je blokiran, a odgovorni nakon dugi niz godina katastrofalnog rada i srozavanja kluba u svim segmentima šute.

Iskra je meč prvog kola izgubila u Kiseljaku službenim rezultatom 3:0, da bi meč drugog kola bio odgođen za narednu srijedu.

Bugojancima je prijetila suspenzija izbacivanja u najniži rang ukoliko ne odigraju subotnji meč u Cazinu, pa su se nogometaši odlučili okupiti jučer i odraditi prvi trening, a drugi je zakazan za danas.

Prozivku je obavio šef struke Safet Kmetaš, a svi se nadaju boljim danima za klub.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Jučer su se oglasili i navijači Iskre koji su prethodno organizovali mirnu šetnju kroz grad i odgovornima poručili da neće dozvoliti gašenje kluba.

Naveli su da odgovorni za ovu situaciju moraju odgovarati, te da nije istina da je klub dobio novog vlasnika, kako se to špekulisalo.

Top Komentari

BJB1
Nastavite,izdrzite,ne dajte da se Iskra ugasi.pozz iz Mostara
3 0
Gari Garinča
Forza Iskra !!! Sijaš vječno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi