Podjela bodova na stadionu José Zorrilla

Primera Division, 7. kolo

Podjela bodova na stadionu José Zorrilla

U prvom meču 7. kola španske Primer zanimljiv susret, sa dosta preokreta odigrali su Valladolid i Malaga, a na kraju je utakmica okončana podjelom bodova. Rezultat je glasio 2:2.

Prvi su u vodstvo stigli gosti. U 23. minuti susreta pogodio je nekadašnji napadač Bayerna i Manchester Cityja Roque Santa Cruz. Iako je bilo još prilika na obje strane na poluvrijeme se otišlo sa minimalnim vodstvom gostiju. 

U nastavku kao da je na teren istrčala neka nova ekipa Valladolida. Sa dvije izmjene na početku drugih 45 minuta igre domaći trener je ubrzao igru svoga tima, a plod takve igre stigao je u 56. minuti kada su domaći izjednačili preko Guerre. Nisu se fudbaleri domaćina zadovoljili remijem, pa su nastavili sa atacima na gol gostiju, a do totalnog preokreta stigli su u 64. minuti pogotkom Osorija.

Ipak, Bartlomiej Pawlowski pokvario je slavlje domaćinima, pa će zbog njegovog gola u 76. minuti navijači umjesto proslave tri boda morati se zadovoljiti bodom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 7. kolo:
Valladolid – Malaga 2:2 (Guera 56, Osorio 64 / Santa Cruz 23, Pawlowski 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.