Podjela bodova u duelu juniora Sarajeva i Željezničara

Derbi susret 13. kola Premijer Omladinske lige

Podjela bodova u duelu juniora Sarajeva i Željezničara

S. Mlaćo

U okviru 13. kola Omladinske Premijer lige BiH za juniore nade FK Sarajevo i FK Željezničara remizirale su na Butmiru 2:2 (2:1).

Bordo momci su bolje otvorili meč, ali prvu pravu priliku imali su gosti kada Beširević nakon kornera pogađa stativu. Gosti su poveli u devetoj minuti preko Hasanovića, a nakon toga sjajne prilike za tim sa Grbavice imali su Šehić i Hasanović, ali ostalo je 0:1.

Ipak, bordo nade se bude i do kraja prvog poluvremena preokreću rezultat. Najprije je pogodio Rondić u 36. minuti, a zatim Klarić matira Dujmovića za potpuni preokret.

U drugom poluvremenu publika je mogla vidjeti otvoren meč, ali bez puno pravih prilika. Sarajevo je moglo riješiti pitanje pobjednika sredinom prvog poluvremena, ali Đani Salčin je propustio priliku da matira Dujmovića.

I kada se očekivao sami kraj, gosti dolaze do pogotka. Rezervista Mujarić postiže prelijep pogodak za konačnih 2:2.

Omladinska Premijer liga BiH za juniore:

FK Sarajevo - FK Željezničar 2:2 (2:1)

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Sarajevo: Demirović, Bešić, Mustafić, Resić, Kurdić, Islamović, Klarić, Mehuljić, Salčin, Rondić, Ragipović.

FK Željezničar: Dujmović, Šehić, Beširević, Velić, Zilić, Osmanović, Hasanović, Šehić, Demirović, Dacić, Karišik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi