Messi i Pique u "svađi" zbog ljetnog transfer roka?

Baš i nisu saglasni

Messi i Pique u "svađi" zbog ljetnog transfer roka?

Endin Čaušević

U Barceloni već lagano počinju razmišljati o ljetnom prelaznom roku i jasno je da će katalonski klub ponovo biti aktivan na tržištu.

Katalonski klub je u prethodnih nekoliko mjeseci bio veoma aktivan na tržištu posebno nakon što je klub napustio Neymar. Blaugrana je na dvojicu igrača potrošila skoro 300 miliona, a naravno riječ je o Ousmaneu Dembeleu i Philippeu Coutinho.

Ipak, Barcelona će gotovo sigurno i na kraju sezone dovesti nekoliko novih igrača dok se očekuje da klub napuste određeni fudbaleri. Navodno, Ernesto Valverde želi dovesti pojačanje na desnom beku jer Nelson Semedo ga nije baš oduševio.

Kako piše Mundo Deportivo, Gerard Pique je poručio čelnicima kluba da trebaju dovesti Alvara Odriozolu iz Real Sociedada koji igra sjajno ove sezone, no tome se protivi Lionel Messi. Navodno, Messi je poručio da nema potrebe da se dovodi Odriozola jer je Sergi Roberto dokazao da je odlično rješenje za tu poziciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique i Messi su razmijenili nekoliko komentara oko potencijalnog pojačanja jer defanzivac Barce želi da se Roberto vrati u vezni red što je njegova prirodna pozicija. No, Messi se baš i ne slaže s tim i čini se da će njegova biti zadnja u ovom slučaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi