Pogba: Ni sutra, niti dan kasnije, rasizam mora nestati danas!

I Francuz digao glas protiv ubojstva Georgea Floyda

Pogba: Ni sutra, niti dan kasnije, rasizam mora nestati danas!

Francuski nogometaš i član engleskog Manchester United Paul Pogba osudio je ubojstvo crnog Amerikanca Georgea Floyda, koji je žrtva policijskog nasilja.

Pogba je u znak prosvjeda na Instagram profilu objavio fotografiju s podignutom rukom i stisnutom šakom, te poručio:

"Mnogo sam razmišljao kako da objasnim šta osjećam u vezi s posljednjim događanima u Minneapolisu. Osjetio sam ljutnju, mržnju, bol i tugu. Žao mi je Georgea i svih crnaca koji su suočeni s rasimom, u nogometu, školi, na poslu, na svakom mjestu."

Podvukao je kako rasizam konačno mora biti okončan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne sutra, ne dan poslije, mora prestati danas. Ne smije se više tolerirati nasilje uzrokovano rasizmom. Neću tolerirati i nećemo tolerirati. Rasizam je neznanje, ljubav je vrlina. Dignite glas, suprotstavite se rasizmu" -  zaključio je Pogba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi