Pogledajte dokumente koji su bili spremni za veliki transfer Roberta Lewandowskog
Foto - EPA

Na kraju je Bayern bio sretniji

Pogledajte dokumente koji su bili spremni za veliki transfer Roberta Lewandowskog

M. Šljivak

Robert Lewandowski već je godinama udarna igla minhenskog Bayerna.

Sjajni poljski napadač je postao jedan od najboljih fudbalera svijeta, a sa Bayernom je u proteklih šest godina karijere osvojio sve što je mogao.

Međutim, vrlo se lako moglo desiti da Lewandowski nikad ne obuče dres bavarskog velikana. On je u decembru 2013. godine dobio ugovor od Real Madrida, ali nije mogao da ga potpiše jer je u tom trenutku imao više od šest mjeseci preostalog ugovora sa Borussijom iz Dortmunda.

Real je poslao poljskom napadaču kompletan ugovor. Sve je bilo spremno, ali nije smio da ga potpiše u tim trenucima zbog pravila.

Zatim se umiješao Bayern. Bavarci su na vrijeme reagovali i na kraju je Lewa ostao u Njemačkoj i potpisao je ugovor sa najvećim klubom ove zemlje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Poljski Onet Sport objavio je fotografije ugovora iz 2013. godine i sve bi u svijetu fudbala moglo biti drugačije da je Lewa odabrao Real.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hix
Smece od covjeka
1 5
Apokalipsa
Doktor Lewa
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi