Selektor Argentine: Bitno je da smo još uvijek živi...

Gaučosi u teškoj poziciji

Selektor Argentine: Bitno je da smo još uvijek živi...

Fudbaleri Argentine odigrali su rano jutros po našem vremenu samo 1:1 protiv Paragvaja na Copa America. 

Gaučosi su na taj način nastavili sa očajnim partijama, a selektor Lionel Scaloni poručuje da je bitno da je ekipa još uvijek živa.

"Imamo sreće da smo još uvijek živi, moramo se boriti i pobijediti Katar u posljednjem kolu", rekao je na press konferenciji poslije meča selektor Argentine.

Zanimljivo, Gaučosi sada imaju sasvim realne šanse da ispadnu već nakon grupne faze. Oni su posljednji u grupi B sa samo bodom iz dva meča, a ispred njih su Kolumbija, Paragvaj i Katar.

Argentinci u posljednjem meču moraju pobijediti Katar kako bi se imali čemu nadati, a u tom slučaju morat će osluškivati rezultat drugog meča u kojem se sastaju Kolumbija i Paragvaj.

Ukoliko Paragvajci ostvare pobjedu protiv Kolumbijaca koji su već prošli dalje, onda će Argentina sigurno ispasti.

Odavno neko nije kritikovao Messija i Aguera kao Hernan Crespo

Nakon poraza u prvom meču od Kolumbije (0:2), igru Argentinaca, tačnije napadača Sergija Aguera i Lea Messija kritikovao je legendarni napadač Hernan Crespo.

"Argentina ne može naći balans u igri jer imate dvojicu igrača koji uopšte ne pomažu defanzivno, a to su Messi i Aguero. U napadu protivniku naprave katastrofu, ali kada se treba vratiti u odbranu onda samo šetaju po terenu", rekao je Crespo i dodao.

"Oni su naši najvažniji igrači, ali morate pomagati odbrani kako bi imali balans u igri. Ne pokrivaju defanzivno dovoljno i zbog toga protivnik dođe blizu gola bez ikakvog truda. Ako želimo izgledati ozbiljno onda moramo to popraviti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi