Odavno neko nije kritikovao Messija i Aguera kao Hernan Crespo

To se odavno zna

Odavno neko nije kritikovao Messija i Aguera kao Hernan Crespo

E. Čaušević

Legendarni argentinski napadač Hernan Crespo priznao je da je razočaran igrom Argentine u prvom meču Copa Americe.

Gaučosi su poraženi od Kolumbije sa 2:0 i odigrali su veoma lošu utakmicu što je za njih postalo standardno u prethodnih godinu dana. Kao i uvijek najviše se očekivalo od Lionela Messija, ali on nije uspio sam ništa da napravi.

Messi je bio raspoložen za igru i imao nekoliko dobrih poteza, no pomoć njegovih saigrača izostala je i ovaj put. U vrhu napada zaigrao je Sergio Aguero, no i on je zakazao.

Nakon meča oglasio se legendarni Crespo koji je kritikovao upravo Messija i Aguera zbog igre u utakmici protiv Kolumbije.

"Argentina ne može naći balans u igri jer imate dvojicu igrača koji uopšte ne pomažu defanzivno, a to su Messi i Aguero. U napadu protivniku naprave katastrofu, ali kada se treba vratiti u odbranu onda samo šetaju po terenu", rekao je Crespo i dodao.

"Oni su naši najvažniji igrači, ali morate pomagati odbrani kako bi imali balans u igri. Ne pokrivaju defanzivno dovoljno i zbog toga protivnik dođe blizu gola bez ikakvog truda. Ako želimo izgledati ozbiljno onda moramo to popraviti".

Argentinci će prve bodove na Copa Americi tražiti u meču protiv Paragvaja koji je na programu u četvrtak u ranim jutarnjim satima.

Top Komentari

Hooruk
Sta rece i osta živ. Pa trebao bi onda i golmana kritikovati sto ne ide u napad.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti