Pogledajte ko su najbolji asistenti za ovu sezonu Premijer lige BiH

Sezona i zvanično završena

Pogledajte ko su najbolji asistenti za ovu sezonu Premijer lige BiH

E. Čaušević

Sezona Premijer liga Bosne i Hercegovine sinoć je zvanično prekinuta nakon odluke Izvršnog odbora Nogometnog saveza naše zemlje.

Odlučeno je da se ova sezona Premijer lige neće nastavljati, te su odluke o poretku donesene prema trenutnoj tabeli. Tako je titulu prvaka osvojio FK Sarajevo, dok su kofere za niži rang spakovali NK Čelik i FK Zvijezda 09.

Nakon što je sezona zvanično završena jasno je da je Mersudih Ahmetović sa 13 postignutih golova dobio titulu najboljeg strijelca PL. Velika borba je i za najboljeg asistenta, a prvo mjesto dijele dvojica fudbalera.

Naime, nakon 22 odigrana kola na prvoj poziciji asistenata su Mahir Karić iz Radnika, te Branimir Cipetić iz Širokog Brijega koji su upisali po sedam asistencija.

Na drugom mjestu je još jedan igrač Radnika, a to je Slaviša Radović sa šest asistencija. Iza njega su Antonio Pavić (Željezničar) i Ivan Sesar (Tuzla City) koji su upisali po pet asistencija.

Sezonu sa po četiri asistencije završili su Benjamin Tatar (Sarajevo), Semir Štilić (Željezničar), Vojo Ubiparip (Tuzla City) Josip Kvesić (Široki Brijeg) i Almir Bekić (Sloboda).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mahir Karić
Mahir Karić FK Leotar FK Leotar Pozicija: MF

Statistika

32 nastupa
14 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
1 golova
Branimir Cipetić
Branimir Cipetić NK Široki Brijeg NK Široki Brijeg Pozicija: DF

Statistika

15 nastupa
13 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti