Pogledajte Vierijev gol nakon kojeg ga je na treningu dočekao Ferrari 550 Maranello

Prošlo je više od 20 godina

Pogledajte Vierijev gol nakon kojeg ga je na treningu dočekao Ferrari 550 Maranello

A. Čaušević

U drugoj polovini 90-ih godina Christian Vieri je bio među najboljim napadačima svijeta.

Vieri je u sezoni 1997/1998 nastupao za Atletico Madrid u kojeg je stigao iz Juventusa. Više od 20 godina kasnije Italijan je ispričao zanimljivu anegdotu iz tog perioda.

Pred utakmicu Kupa UEFA Vieri je tadašnjem predsjedniku Jorgandžija Jesusu Gilu poručio da ako PAOK-u zabije hat-trik za poklon želi ni manje ni više nego Ferari 550 Maranello.

"Preko Paula Futrea, omiljenog igrača Jesusa Gila sam rekao predsjedniku da ako postignem tri gola očekujem kao poklon Ferrari 550 Maranello. Futre mi je nakon razgovora s predsjednikom rekao ako to i uradim, auto je moje."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sjećate se mog gola skoro od korner zastavice. Cijeli svijet ga je tada gledao i divio se, ali niko nije znao da je vrijedan Ferrarija."

Inače, Ferrari 550 Maranello je tih godina vrijedio oko 200.000 eura što je u to doba bio ogroman novac. Vieri je tu sezonu završio kao najbolji strijelac La Lige sa 24 gola i prešao je u Lazio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi