Vierijevih top 11: Italijani, Brazilci i uljez

Legendarni napadač bio

Vierijevih top 11: Italijani, Brazilci i uljez

A. Čaušević

U vrijeme pandemije koronavirusa trend među fudbalerima kako sadašnjim i bivšim postalo je sastavljeno idealnog tima s kojim su dijelili svlačionicu. 

Svoju idealnu ekipu je izabrao i legendarni Christian Vieri, jedan od najboljih napadača u historiji Serije A i nekadašnji član Juventusa, Milana, Intera, Lazija i Atletico Madrida.

S obzirom na imena klubova jasno je da je popularni Bobo tokom karijere dijelio svlačionicu s mnogim vrhunskim igračima. U njegovom "dream teamu" dominiraju Italijani i Brazilci uz uljeza iz Argentine - Juana Sebastiana Verona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vieri je sasvim očekivano među stative stavio Gianlugija Buffona. U odbrani su brazilski bekovi Cafu i Serginho te italijanski štoperi Paolo Maldini i Alessandro Nesta.

U ultra ofanzivnoj 4-2-4 postavi Andrea Pirlo i Veron bi igrali u veznom redu. Napadački kvartet bi uz Vierija činili još Francesca Totti, Ronaldo Fenomeno i Roberto Baggio.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti