Pojačanja stižu kao na traci: Prva liga FBiH odavno nije dobila dva ambicioznija člana

Nova sezona starta 8. augusta

Pojačanja stižu kao na traci: Prva liga FBiH odavno nije dobila dva ambicioznija člana

Admin Čaušević

Iako još uvijek nije potvrđen tačna lista učesnika u Prvoj ligi FBiH već sada je jasno da će dva nova člana prvoligaškog takmičenja imati izuzetno visoke ambicije. 

Kao šampioni Druge lige Centar i Jug novi članovi Prve lige u takmičarskoj godini 2020/21 bit će Posušje i Vis Simm-Bau.

Posušje i Vis Simm-Bau u novu sezonu ulaze vrlo ambiciozno, a u prilog tome idu i brojna pojačanja koja svakodnevno stižu u ova dva kluba.

Hercegovci su za novog trenera postavili poznato ime sa premijerligaških kluba, Denisa Ćorića, dok je stiglo i nekoliko zvučnih imena kao što su Slavko Brekalo, Boris Baćak, Ivan Buhač i Josip Barišić, a danas je potpisao i Josip Serdarušić.

Ništa manje nisu ambiciozni ni u klubu iz Kosove. Danas je novi golman postao Antonio Kragić te dvojica mladih Enis Lepi i Dženan Smajić. Ugovor je potpisao i Mirza Kovač koji ima preko 125 nastupa u Prvoj ligi FBiH te 50 u Premijer ligi. Nešto ranije je potpisao i Dženis Huseinspahić, jedan od boljih igrača federalnog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ukoliko se u obzir uzmu ambicije Posušja i Simm-Baua te eventualno igranje Čelika i uvijek ambicizonog GOŠK-a te uz nekoliko "starosjedioca" kao što su Goražde, Rudar Kakanj, Budućnost i Bratstvo jasno je da će sljedeća sezona biti itekako uzbudljiva.

Inače, nova sezona Prve lige FBiH treba da starta 8. augusta. U međuvremenu, 17. jula će biti i obavljen žrijeb takmičarskih brojeva i parova za novu sezonu.

Top Komentari

EdwinPol
Ja lige i katine, jos Celiku nisu zadali rok da se zna hoce li igrati ili nece. Smijesno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi