Pojačanja vodila Zvijezdu do pobjede

Prva liga, 1. kolo

Pojačanja vodila Zvijezdu do pobjede

Midhat Šljivak

Nogometaši Zvijezde pobijedili su u Gradačcu ekipu Goražda s 2:0 u susretu prvog kola Prve lige Federacije BiH.

Već nakon osam minuta igre domaći su poveli. Novo pojačanje ekipe iz Gradačca Ermin Huseinbašić otvorio je sezonu pogodaka na Banja Ilidži za prednost Zvijezde od 1:0.

Prvo poluvrijeme donijelo je još nekoliko šansi pred golom gostiju iz Goržda. Međutim, golman Šabić je bio jako dobar danas i na odmor se otišlo minimalnim vodstvom domaćih fudbalera.

Nastavak je ponudio takošer bolju igru domaćih. Gosti su igrali kompletno drugo poluvrijeme s igračem manje, a Zvijezda je tu prednost iskoristila već u 57. minuti kada je još jedno pojačanje domaćeg tima Jasmin Jaranović pogodio za 2:0.

Do kraja je Zvijezda mirno privela meč kraju, te je došla do pobjede na otvaranju nove sezone

Prva liga FBiH, 1. kolo:

Zvijezda - Goražde 2:0 (Huseinbašić 8', Jaranović 57')

ZVIJEZDA: Kolak, Doljančić, Mujagić, Stjepanović, Huseinbašić, Islamagić, Jaranović, Devedžić, Musić, Hasanbašić, Mujagić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

GORAŽDE: Šabić, Korda, Dučić, Ferhatović, Kozica, Geca, Berbić, Šuntić, Adžem, Rovčanin, Čakar.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi