"Pojačanje" za Argentinu pred Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Messijev idol u stručnom štabu

"Pojačanje" za Argentinu pred Svjetsko prvenstvo

M. Šljivak

Selekcija Argentine ne dočekuje u dobrom raspoloženju Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Javnost u ovoj zemlji je nezadovoljna načinom na koji selekciju vodi Jorge Sampaoli, a posljednji poraz od Španije (6:1) u Madridu posebno ih je zabolio.

Rukovodstvo argentinskog Saveza na sve načine pokušava da umiri ekipu. Tako su odlučili da u Rusiju kao pojačanje u stručnom štabu putuje i nekadašnji reprezentativac ove zemlje Pablo Aimar.

Nekadašnji fudbaler Valencije, Benfice i River Platea dobar je prijatelj prve zvijezde tima Lionela Messija koji je u njemu vidio uzora na početku karijere.

Sada će imati priliku da sa njim sarađuje i u stručnom štabu. Aimar je boravio sa nacionalnim timom u utakmicama protiv Italije Španije, a sada je službeno imenovan za jednog od pomoćnika Jorgea Sampaolija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Aimar trenutno ima ulogu selektora U17 selekcije Argentine, a tokom fudbalske karijere je dres Gaučosa oblačio 52 puta i postigao je osam golova.

Argentina će na Mundijalu u Rusiji u grupnoj fazi takmičenja igrati sa selekcijama Islanda, Hrvatske i Nigerije, a prvenstvo otvaraju 16. juna duelom sa Islanđanima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi