Pred kraj horora u Madridu: Selektor Španije vikao da se meč zaustavi

Argentinci počeli 'tući' njegove igrače

Pred kraj horora u Madridu: Selektor Španije vikao da se meč zaustavi

Španci su prije dva dana u Madridu priredili pravi horor fudbalerima Argentine jer su ih pobijedili sa čak 6:1 u okviru prijateljske utakmice. Domaći fudbaleri su šesti gol postigli 15-ak minuta prije kraja meča, a Argentinci su od tog trenutka počeli da igraju krvnički fudbal. 

Fudbaleri selektora Jorgea Sampaolija dobili su čak tri žuta kartona u posljednjih 10 minuta utakmice zbog teških startova nad igračima Španije, a to je zabrinulo selektora domaćih Julena Lopeteguija.

Posebno ozbiljni su bili startovi Meze nad Carvajalom i Pavona nad Kokeom, a Lopetegui je u tom trenutku počeo vikati na glavnog suca sa zahtjevima da se utakmica prekine jer se brinuo da se neko od njegovih igrača ozbiljno ne povrijedi. Naravno, bilo mu je jasno u tim trenucima da frustriranim Argentincima više nije do igre, pa je pokušao da spasi svoje igrače težih povreda.

Na kraju je ipak sve prošlo u najboljem redu i nijedan španski igrač se nije povrijedio, a sudac je kraj odsvirao kao što je to i običaj, poslije isteka 90 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi