Pojačava se i Parma: Iskusni reprezentativac Finske blizu Ennio Tardinija

Hatemaj dolazi kao sloboda igrač?

Pojačava se i Parma: Iskusni reprezentativac Finske blizu Ennio Tardinija

Parma koja se senzacionalno vratila u Seriju A sada počinje graditi ekipu za nadmetanje sa najboljima u Italiji, a prema pisanju Gazette dello Sport uskoro bi na Ennio Tardini mogao stići iskusni Perparim Hatemaj.

Naime, ugovor ovog 31-godišnjeg finskog reprezentativca sa Chievom ističe 30. juna, a on je navodno veoma blizu postizanja dogovora sa Parmom, pa bi karijeri mogao nastaviti upravo u ovom klubu.

Inače, Hatemaj je u Italiju stigao 2010. godine kada je dres holandskog Twentea zamijenio onime Brescije. Na ljeto 2011. godine je stigao u Chievo za oko 1.8 miliona eura, a čini se da je njegova epizoda u redovima "Letećih magaraca" sada gotova.

Podsjetimo, Parma je nakon posljednjeg bankrota izbačena u Seriju D, ali je uspjela osigurati tri uzastopne promocije u viši rang i jako brzo izboriti povratak u Seriju A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi