U Parmu stiže zaboravljeni napadač kojem više niko ne vjeruje?

Realna opcija za razliku od Balotellija

U Parmu stiže zaboravljeni napadač kojem više niko ne vjeruje?

Slavna Parma se ovog ljeta vratila u Seriju A i svi čekaju da vide sa kakvim igračkim kadrom će ovaj klub ući u narednu sezonu.

Za sada se brojna imena spominju u kontekstu prelaska u Parmu, a u prvom redu se traže napadači. Mario Balotelli i Peter Crouch su dva imena koja su se za sada spominjala, ali čini se kako su i jedan i drugi prilično nerealne opcije, Mario zbog previsoke plate, a Peter zbog previše godina.

Italijanski mediji danas prenose kako je Parma zainteresovana za nekadašnjeg napadalča Milana i Rome Mattiju Destra (27). On je nekada bio velika nada italijanskog fudbala i svi su smatrali da će biti budućnost u napadu reprezentacije, ali nikada u karijere nije pokazao ništa što bi ličilo na ta nadanja.

Destro danas igra u Bologni gdje je u toku prošle sezone na 26 utakmica postigao šest ngolova i upisao četiri asistencije. Obzirom da iza sebe nema nikakvu posebnu statistiku, njegova cijena ne bi bila previše visoka i Parma ga svakako može priuštiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čini se da je baš ovo ime za sada najrealnije kada govorimo o narednom pojačanju Parme u napadu, su svakom slučaju daleko realnije nego Balotelli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi