Pojedini mediji u Francuskoj već jutros objavljuju ko će večeras osvojiti Zlatnu loptu

Ceremonija se održava u Parizu

Pojedini mediji u Francuskoj već jutros objavljuju ko će večeras osvojiti Zlatnu loptu

E. Čaušević

Ceremonija dodjele Zlatne lopte bit će održana večeras u organizaciji France Footballa.

France Football tradicionalno pred kraj godine bira najboljeg igrača svijeta, a nova Zlatna lopta bit će uručena večeras na ceremoniji koja se održava u Parizu.

Prethodne godine Zlatna lopta nije uručena zbog pandemije koronavirusa, a mnogi smatraju da je to bila velika nepravda prema Robertu Lewandowskom koji je imao fantastičnu godinu i tada je zaslužio ovu nagradu.

Posljednji dobitnik ove nagrade bio je Lionel Messi koji je istu osvojio 2019. godine što je za njega bila rekordna šesta Zlatna lopta u karijeri.

Mnogi s nestrpljenjem očekuju početak ceremonije, a smatra se da su upravo Messi, Lewandowski i Karim Benzema glavni favoriti za osvajanje ove prestižne nagrade.

Međutim, očekuje se da će se glavna borba voditi između Messija i Lewandowskog, a pojedini francuski mediji jutros su već objavili da će Messi večeras po sedmi put osvojiti Zlatnu loptu.

Oglasi

On je u ovoj godini uspio da osvoji Copa Americu s Argentinom i konačno dođe do trofeja s reprezentacijom, te je imao dobru sezonu u Barceloni s kojom ipak nije uspio da napravi neki ozbiljniji rezultat.

Ni početak ove sezone u dresu PSG-a nije bio previše blistav za Messija dok s druge strane Lewandowski u Bayernu iz utakmice u utakmicu oduševljava javnost svojim golovima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prema mišljenju mnogih Lewandowski je zaslužio ovu nagradu, ali su skeptični da će se to desiti pogotovo nakon objava u pojedinim francuskim medijima da se već zna da je Messi pobjednik.

Dodjela Zlatne lopte održava se večeras od 20:30 sati, a očekuje se da će pobjednik biti poznat oko 21 sat. Da li je Messi zaista pobjednik ili će to biti ipak neko drugi saznat ćemo večeras.

Top Komentari

user1607499935
Ako je Lewandovski dobije sada samo zato jer je dao najvise golova, onda je Messi trebao dobiti 2016, 2017 i 2018 kada je imao i najvise golova i najvise asistencija i kada je po svim statistikama on bio najbolji igrac. Realno
7 4
Kladionicar_iz_mira
**** ih Messi vise
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi