"Pojma nemam šta mi je sudija toliko pričao prije svakog penala"

Subašić se dotakao i majice

"Pojma nemam šta mi je sudija toliko pričao prije svakog penala"

E. Čaušević

Hrvatski golman Danijel Subašić jedan je od najzaslužnijih što se njegova selekcija uspjela plasirati u polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Hrvatska je prepreke u osmini finala i četvrtfinalu preskočila tek nakon penala, a tu je zablistao Subašić koji je uspio u dva meča odbraniti čak četiri penala. Ipak, mnogi su utihnuli kada se Subašić požalio na povredu u finišu utakmice protiv Rusije i činilo se da ne može nastaviti meč.

Ipak, brza reakcija doktorskog tima Vatrenih je pomogla Subašiću koji je ostao na golu i uspio je da u penal seriji ponovo upiše jednu odbranu. Rusi su se žalili da Subašić dosta ranije krene s linije, te da penali nisu regularni u tom slučaju, no to je sada već zaboravljeno. Subašić je dosta pričao sa sudijom pred izvođenje svakog penala, ali je priznao da ga pola stvari nije ni čuo.

"Sudija je stalno nešto pričao. Čuo sam ga prvi put kada mi je rekao da ne smijem ranije izlaziti s linije i to je sve. Kasnije je stalno nešto pričao, ali nemam pojma o čemu i više nije ni važno", rekao je Subašić za 24sata.hr, te se osvrnuo i na FIFA-ino upozorenje oko majice koje nosi u čast preminulog prijatelja Hrvoja Ćustića:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"To majicu nosim odavno i nosit ću je uvijek jer mi to niko ne brani. FIFA je zabranila da se pokazuju neke privatne poruke ispod dresa i jasno je da ću to poštovati. Ipak, majica će uvijek biti tu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije