Sitnica koja je mnogima promakla: Zašto će Vatreni peti meč zaredom igrati u rezervnoj garnituri?

Sujevjernost ili?

Sitnica koja je mnogima promakla: Zašto će Vatreni peti meč zaredom igrati u rezervnoj garnituri?

Kada jedna reprezentacija dođe do polufinala Mundijala, a tom prilikom ima i dosta sreće, onda je sasvim logično da se malo počne 'kopati' ne bi li se otkrilo otkud je ta sreća stigla.

Iako su Hrvati posljednjih godina bili poznati kao reprezentacija koja često veoma nesretno ispada sa velikih takmičenja, očito da se to promijenilo ovog ljeta i da je sve krenulo 'na njihov mlin'.

Vatreni igraju veoma dobro, ali mora se priznati i to da imaju mnogo sreće. Postali su tek druga reprezentacija koja je uspjela da dva vezana meča Mundijala dobije poslije penala, a to je posljednji put pošlo za rukom Argentini 1990. godine. Tome dodajmo i Modrićev sinoćnji penal koji je mogao, a i nije morao završiti u golu.

Na kraju je Luka pogodio iako je Akinfeev bio veoma blizu i to je možda bio i presudni trenutak u penal seriji protiv Rusije.

Čini se da su Hrvati sreću pronašli u rezervnoj garnituri dresova. Vatreni očito smatraju da im ova garnitura donosi sreću, pa su odlučili da i protiv Engleske igraju u njoj.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, oni su samo u susretu protiv Nigerije u prvom kolu igrali u svojoj standardnoj kockastoj varijanti, a sve mečeve poslije toga odigrali su u rezervnoj garniruti.

Da li ima nešto u tome ili ne, teško je reći...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi