Pokrenuta istraga protiv Paula Scholesa zbog klađenja na 140 utakmica u Engleskoj
Legendarni igrač Manchester Uniteda u problemima

FA ima stroga pravila vezana za klađenje

Pokrenuta istraga protiv Paula Scholesa zbog klađenja na 140 utakmica u Engleskoj

S. Pašalić

Legenda Manchester Uniteda Paul Scholes optužen je od strane Engleske nogometne asocijacije (FA) da je prekršio pravila vezana za klađenje.

Navodi se da je Scholes imao 140 oklada na nogometne utakmice tokom četverogodišnjeg perioda, između augusta 2015. i januara 2019. godine, dok je bio suvlasnik Salford Cityja.

FA ima stroga pravila koja sprječavaju igrače, menadžere, agente i bilo koga ko je uključen u igru na kockanje na nogomet.

Pretpostavlja se da će Scholes najvjerovatnije biti kažnjen novčano i dobiti upozorenje, te da neće dobiti dugoročnu suspenziju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

FA je u augustu 2014. uvela nova pravila koja su donijela opštu zabranu klađenja za sve one koji su uključeni u igru u Premier ligi, Nogometnoj ligi, Nacionalnoj ligi i ženskim Superligama, kao i onima u klubovima na sjeveru, jugu i regionalnim ligama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti