Pokrenuta velika istraga protiv Mina Raiole
Foto: EPA

Sumnja se u poreznu prevaru

Pokrenuta velika istraga protiv Mina Raiole

Midhat Šljivak

Holandske vlasti pokrenule su veliku istragu protiv poznatog menadžera Mina Raiole.

Kako navode italijanski mediji, vlasti u Holandiji vjeruju kako je Raiola izvršio poreznu prevaru i to skupa sa svojim klijentima, među kojima su mnoga poznata imena u svijetu fudbala.

Tužilaštvo u Amsterdamu pokrenulo je veliku istragu, biće pregledani svi financijski izvještaju kontroverznog menadžera, koji bi se tako vrlo lako mogao naći pred sudom.

Raiola je godinama unazad jedan od najpoznatijih menadžera svijeta, a njegovi klijenti su Paul Pogba, Romelu Lukaku, Gigi Donnarumma, Mario Balotelli i mnogi drugi...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mino Raiola je rođen u Italiji prije 50 godina. Sa svega nekoliko mjeseci se sa porodicom preselio u Holandiju, gdje je ranih devedesetih godina počeo menadžersku karijeru, koja mu je donijela silno bogatstvo.

Da li je bilo prevare u njegovim poslovima saznaće se uskoro kada Tužilaštvo sprovede kompletnu istragu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi