Policija izdala upozorenje: Banda "operiše" u Madridu pred finale Lige prvaka

Lažni prsluci, akreditacije...

Policija izdala upozorenje: Banda "operiše" u Madridu pred finale Lige prvaka

Španska policija je izdala upozorenje u kojem se tvrdi da organizovana kriminalna banda "operiše" u Madridu pred finale Lige prvaka.

Večeras u 21:00 počinje finale Lige prvaka između Tottenhama i Liverpoola, a hiljade navijača su već pristigle iz Engleske i "okupirale" špansku prijestolnicu.

Međutim, moraće biti na oprezu i dobro čuvati svoje ulaznice. Naime, bandu na koju upozorava španska policija zanimaju upravo karte za finale.

Policija tvrdi da su članovi kriminalne grupe svuda po Madridu, a naravno najviše u blizini stadiona Wanda Metropolitano.

Maskirani su u redare i UEFA-ine uposlenike i koristeći se "lažnim spravama" pokušavaju krasti ulaznice od navijača Liverpoola i Tottenhama.

Ulaznice su danas u Madridu tražena roba, a njihove cijene će dostići astronomske cifre. Vjeruje se da je 100.000 navijača stiglo u Madrid, a većina njih još nije pronašla način da uđe na stadion, što će svakako biti gotovo nemoguće.

Naime, klubovi su dobili po 17.000 ulaznica za prodaju svojim navijačima.

UEFA je ranije izdala upozorenje zbog lažnih ulaznica koje su se pojavile na crnom tržištu, pa je i policija podigla stepen pripravnosti kako bi se izborila sa onima koji žele prevariti naivne navijače ili, još gore, ukrasti njihove originalne ulaznice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Španska policija je zaplijenila redarske prsluke, lažne uređaje za tehničku provjeru ulaznica, kao i lažne akreditacije. Zbog toga vjerujemo da organizovana grupa ljudi, koji se predstavljaju kao pravi redari, može pokušati prevariti ljude sa ulaznicama. Vjerovatno će se pretvarati da provode vizuelnu i tehničku provjeru ulazinca kako bi dobili priliku ukrasti iste tokom takvih kontrola... Navijači moraju paziti i pokazivati ulaznice samo na označenim kontrolnim tačkama, a ne pojedincima ili malim grupama ljudi koji bi im mogli prići u blizini stadiona, van označenih tačaka", poručili su iz policije.

Inače, Liverpool je večeras favorit u Madridu, a sve kvote kladionice MOZZART za finale Lige prvaka možete pogledati OVDJE!

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi