Francuzi nakon poraza divljali na ulicama Pariza, pa nastupio veliki sukob sa policijom

Nezadovoljni ishodom utakmice

Francuzi nakon poraza divljali na ulicama Pariza, pa nastupio veliki sukob sa policijom

Esmer Oštraković

Finale Svjetskog prvenstva koje se igralo u kataru, odigrano je sinoć, a novi prvak svijeta je reprezentacija Argentine koja je bila bolja od Francuske.

Iako su se Francuzi dva puta vratili u utakmicu, te su na kraju imali nevjerovatan zicer da dođu do pobjede, penali su odlučili pobjednika.

Tamo su se bolje snašli Argentinci, te su ostvarili pobjedu i konačno postali prvaci Svijeta, a Messi je tako ispunio dječački san.

Navijači Francuske bili su jako nezadovoljni nakon utakmice, te su pravili velike nerede po glavnom gradu svoje domovine, ali su imal ii sukobe sa policijom.

[twitter]https://twitter.com/rahulrajnews/status/1604727867698401280[/twitter]

Policija je rastjerala neke od navijača, ali su ostali i oni koji su se htjeli tući, te je policija morala upotrijebiti silu i suzavce.

Oglasi

Sa druge strane, navijači Francuske policiji su odgovorili tako što su na njih bacali razne vrste baklji.

Uhapšeno je oko desetak ljudi, ali ne zbog tuče sa policijom, nego zbog posjedovanja raznih stvari poput baklji i vatrometa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Navodno niko od navijača, ali ni policajaca nije ozbiljnije povrijeđen, a na ulicama se u jednom trenutku nalazilo više od 2.500 policajaca.

Oni su tako pokušali da rastjeraju navijače, ali to nisu uspjeli odmah, te su morali upotrijebiti silu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi