Skandal u svlačionici prvaka svijeta, žrtve su dvojica igrača Francuske

Sramotno ponašanje

Skandal u svlačionici prvaka svijeta, žrtve su dvojica igrača Francuske

Admin Čaušević

Argentina je nakon 36 godina čekanja postala prvak svijeta, ali skandalozno ponašanje u svlačionici nakon osvojene titule prvaka je nešto o čemu se priča posljednjih sati. Žrtve su bila dvojica fudbalera Francuske. 

Poslije velike drame i 3:3 nakon 120 minuta igre Argentinci su boljim izvođenjem penala sa 4:2 pobijedili Francusku i tako na dres Albicelesta dodali i treću zvjezdicu koja se čekala čitavu vječnost, tačnije od 1986. godine.

Kako to i obično biva u svlačionici je uslijedilo veliko slavlje koje nažalost nije moglo proći bez skandala. Argentinci su poznati kao prgavi na terenu, ali ovaj put su prešli svaku mjeru.

Prva žrtva ismijavanja bio je Kylian Mbappe, a sve je zakuhao Emiliano Martinez, odlični golman koji je bio jedan od heroja finala.

Dok se pravio vozić u svlačionici Martinez je u jednom trenutku zastao i zatražio je minut šutanja za Mbappea. Potez koji će sigurno izazvati razne reakcije.

Oglasi

Specijalan gost u svlačinici bio je i Kun Aguero koji se također osramotio prilikom proslave. Bivši napadač je vrijeđao Eduarda Camavingu.

Aguero je prenosio slavlje na Instagramu, a u jednom trenutku je pretjerao poručivši: "Ovo je za Camavingu, ku*čevu glavu...". Zaista, suvišno i nepristojno.

Iako su izgubili finale, Francuzi su bili maksimalno korektni pa su mnogi spremni reći da su Argentinci ovim skandaloznim slavljem pokazali svoje pravo lice.

Sramota sa Zlatnom rukavicom

Martinez koji je izabran za najboljeg golmana svijeta je napravio i skandal na samoj ceremoniji dodjele individualnih priznanja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Golman Aston Ville je uzeo nagradu, krenuo sa postolja, okrenuo se prema publici i pehar stavio na međunožje i čvrsto prestižni trofej stisnuo rukama kao da gestikulira ejakulaciju.

Odlični čuvar mreže je i tokom samog turnira imao nekoliko istupa pa i njegovo ponašanje i nije toliko iznenađenje što se i ne može reći za Aguera čije je ponašanje bilo za primjer tokom igračkih dana.

Top Komentari

user1671426307
Zalosno je da se ovdje oglasavaju ljudi/momci koji opravdavaju ove sramotne igrace! Ovde ne mislim samo na argentinske barbare, za koje nije cudo jer su oduvijek bili jednostavno bezobrazni i nekulturni. Govorim o svakom tzv. sportisti koji nema niti osnovne kulture a kamoli postovanja prema suparniku. Sve to govori o stanju morala i karaktera u cijelom svijetu i zbog cega idemo prema neminovnom samounistenju! Usput, svi su znali i vidjeli da se namijestalo da messi osvoji svjetski naslov. Naravno, ne direktno ali sa sitnim detaljima i nepravdama prema ekipama koje su bile s druge strane zdri**** i trebale su igrati protiv argentine u nekom momentu jer "neke" nisu odgovarale argentini po stilu igre. Pametnom dosta... Nazalost, to se desava u svim sferama zivota....
6 4
Ecosport
Kenjate bezze, ljudi osvojili svjetsko prvenstvo, rade neke stvari čega i nisu svjesni, pjevaju, vesele se, niko od vas ne konta šta govore niti koga provociraju. Priče se samo preuveličavaju.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi