Legia ubjedljiva, sjajna partija i pogodak Stojana Vranješa

Bosanskoherccegovaački veznjak u formi

Legia ubjedljiva, sjajna partija i pogodak Stojana Vranješa

A. Beganović

U okviru 9. kola poljske Ekstraklase Legija je na gostovanju rezultatom 4:1 savladala Ruch, a u dresu pobjedničke ekipe sjajnu partiju pružio je potencijalni bosanskohercegovački reprezentativac Stojan Vranješ.

Bosanskohercegovački veznjak, koji se odmah po dolasku u Legiju ustalio u prvoj ekipi, danas je bio ponajbolji igrač Legije, a svoju dobru partiju krunisao je i pogotkom.

Legija je sjajno otvorila susret i već u 1. minuti je Nikoliko pogodio za 0:1. Deset minuta kasnije Nikolić je asistent, a Vranješ udvostručuje prednost Legije.

No, to nije sve, odnosno samo minut kasnije nova asitencija Nikolića, a mrežu Rucha nakon iste pogađa Kucharczyk. 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Domaći su se u život vratili u 21. minuti kada je na 3:1 smanjio Stepinski, no to je bilo sve što su uspjeli u današnjem susretu. U 59. minuti Prijevoć je pogodio za konačnih 1:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.