Poljaci najavili originalno rivalstvo sa Bosnom i Hercegovinom koje će sutra biti prekinuto

Do sada odigrana tri međusobna duela

Poljaci najavili originalno rivalstvo sa Bosnom i Hercegovinom koje će sutra biti prekinuto

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina će u drugom kolu novog izdanja Lige nacija biti domaćin reprezentaciji Poljske. 

Poljaci su na zvaničnoj stranici najavili sutrašnji duel kojeg su okarakterisali kao pomalo originalno rivalstvo koje će sutra biti prekinuto jer se radi o prvom zvaničnom duelu. 

Naime, do sada su se ove dvije selekcije sastala tri puta, a Poljaci su rivalstvo nazvali originalnim jer se svaki meč igrao uoči Božića i to u svaki put u Turskoj.

Prvi međusobni duel odigran je u 15. decembra 2007. godine u Antalyji, a pobjednika je odlučio Michal Golinski. Za BiH su tada igrali uglavnom igrači iz Premijer lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Novi duel igran u Turskoj desio se 10. decembra 2010. godine. Tada je bilo 2:2. Za BiH su pogađali Muhamed Subašić i Zvjezdan Misimović, a za Poljake dva puta Pawel Brozek.

Posljednji meč igran je 16. decembra 2011. godine. Poljska selekciju su činili igrač iz tamošnjeg prvenstva, dok je za BiH igrala Olimpijsko-mediteranske selekcija predvođena tadašnjim selektorom Husrefom Musemićem.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Malo uoči bajrama za promjenu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi